Algemene informatie over Nightrun

 • De Nightrun wordt georganiseerd op de eerste zaterdag van de maand november. Het is een recreatieve avond jogging in het centrum van Hulshout voor klein en groot, jong en oud, sportief of net iets minder sportief. Iedereen is bij ons van harte welkom om deel te nemen!!
 • Bij de inschrijving verkrijg je volgende zaken:
  • waterbevoorrading tijdens de jogging (8km – 12km)
  • sporttas bewaking (tot 21u30)
  • mogelijkheid tot een warme douche aan chiro lokalen Hulshout (tot 21u30)
  • verzekering tijdens de activiteit
  • na de inspanning een lekkere warme tas verse soep, een stuk sinaasappel of water
 • Kostprijs voor deelname (alle afstanden) is 8€

* Een looplampje is wel verplicht, zonder looplampje mag je niet meedoen. Je mag die zelf voorzien, maar als je een niet hebt, ben je wel verplicht om een te kopen (5€). Als je de na de loop de lampje terugbrengt, krijg je je centjes van de lampje terug.

Afstanden

Je kan kiezen tussen 3 verschillende afstanden, namelijk…

 • 4 km
 • 8 km
 • 12 km

Het betreft een vaste ronde van 4km. Ga je voor een langere afstand, dan doe je dus 2 of 3 keer dit prachtige parcours.

Zichtbaarheid

Deze activiteit zal plaatsvinden op een zaterdagavond in november. Hou er dus rekening mee dat het koud en donker kan/zal zijn. Je ben verplicht bij deelname een lampje te hebben of koop/huur je een bij ons, maar je mag dit zeker zelf aanvullen met fluo-vestje en andere gadgets om je zichtbaarheid te verhogen!!

Het parcours zal verkeersvrij zijn en er zullen meerdere gemachtigde opzichters en seingevers zijn om je veiligheid te vrijwaren, maar hoe zichtbaarder hoe beter!!

Zorg zeker ook voor aangepaste (warme) kledij! Ook voor na de activiteit!!

Startzone op het plein

De start (van alle afstanden) wordt voorzien om 19u op het dorpsplein te Hulshout. Zorg dus zeker dat je tijdig in de startzone bent!

Vanaf 18u ben je welkom op het dorpsplein. Indien je nog geen looplampje hebt, kan je die bij ons kopen/huren.  Je kan je hier, indien nog mogelijk, ook inschrijven voor deelname aan de Nightrun tot 18u45 (zie max. aantal deelnemers hieronder).

Verder kan je op het dorpsplein nog een EHBO-stand van het Rode Kruis terugvinden, het bagagedepot voor de looptassen en een tapkar waar je supporters tijdens de activiteit hun dorst kunnen lessen.

Maximum aantal deelnemers

We werken met een maximum aantal deelnemers. Deze editie staat dit maximum op 250 deelnemers!! Voor de volgende edities hopen we dit te kunnen uitbreiden.

Als je zeker wil zijn dat je kan meedoen… wacht dan niet te lang om jezelf in te schrijven!!! Op voorhand inschrijven is enkel mogelijk via deze website!!

Café In de Gloria

Via deze weg ook al snel een bedankje aan onze cafébaas, Joop Meylemans. Hij gaat er toch weeral mee akkoord dat we z’n zaak “even overnemen” om dit evenement te organiseren… maar van zo’n fervent loper… hadden we niets anders verwacht!

Café In de Gloria zal immers niet toegankelijk zijn tijdens de wedstrijd, aangezien de deelnemers hier dwars doorheen lopen. Vanaf 18u30 zal het café ontruimd worden voor onze Nightrun!

Pas als alle deelnemers zijn aangekomen, zal het café terug toegankelijk zijn.

Parking

We vragen natuurlijk om, indien mogelijk, met je fiets (of te voet) naar het centrum van Hulshout te komen. Ga je met enkele vrienden meedoen en kom je van wat verder, probeer dan zeker te carpoolen.

Kom je met de auto dan kan je jezelf op de parking van het dorpsplein parkeren (grotendeels beschikbaar) of op de nieuwe parking achter de kerk (150m van startzone) in Hulshout.

Op het parcours (en in de onmiddellijke omgeving) zal er een parkeer- en stationeerverbod gelden! Hou hier zeker rekening mee!

Verkeersmaatregelen

Om dit evenement veilig te maken voor de deelnemers, alsook om zo weinig mogelijk hinder te creëren bij de omwonenden en doorgaand verkeer zijn er meerdere verkeersmaatregelen getroffen in samenspraak met politie en gemeente.

Er zullen seingevers en gemachtigde opzichters aanwezig zijn op alle kruispunten of plaatsen waar er verkeer op het parcours kan rijden. Volg hun instructies.

Vanaf 18u30 tot 21u30 zal er geen (of beperkt) verkeer mogelijk zijn op het vermelde parcours (Prof. Dr. Vital Celenplein, Brouwerijstraat, Doodsbroekstraat, Netelaan, Hulshoutveld, Beemdenstraat, Booischotseweg)