Parcours

Het concept van een ‘Nightrun’ is natuurlijk niet nieuw, maar het aanbod is toch eerder beperkt in onze omliggende gemeenten.

Ons parcours omvat verschillende troeven van Hulshout. We vertrekken vanop het centraal gelegen dorpsplein om na enkele meters al direct de donkere veldwegen in te duiken. Een stukje verder gaan we zelfs effectief de dijk van de Nete oplopen om daarna via kleine bospaden terug de bewoonde wereld op te zoeken. Nadien zal je via bekende (en minder bekende) straten en steegjes terug richting het dorpsplein lopen.

Je zal dus lopen langs zowel verharde als onverharde wegen. De verdeling is ongeveer 50/50. Verder gaan we trachten om zo veel mogelijk leuke verlichting en ludieke animatie te voorzien. Dit is zeker nog een aandachtspunt om de komende jaren in te groeien.

Om deze ronde (van ongeveer 4 km) af te sluiten loop je zelfs dwars door café In de Gloria, een unieke belevenis voor elke deelnemer!! Hou er wel rekening mee dat door een café lopen ook enkele risico’s kan inhouden. Luister naar de gemachtigde opzichters en matig je looptempo!! Het is immers verboden om tijdens de passage van het café andere lopers voorbij te steken!

Het parcours is volledig verkeersvrij voor, tijdens en na de activiteit!! Hou hier dus rekening mee betreffende aankomst en vertrek!